Luizen checken, ook op de middelbare school! De herfstvakantie is weer voorbij. En dat betekent luizen pluizen op de basisschool. Maar ook op de middelbare school komt hoofdluis voor.
Voedselinfecties: norovirus zorgt voor de meeste zieken In 2017 registreerde de NVWA meer uitbraken van voedselinfecties en –vergiftigingen dan in 2016. Of er afgelopen jaarmeer uitbraken waren of dat er alleen meer meldingen zijn is niet bekend.
STEC en Campylobacter gevonden bij melkgeiten en melkschapen Twee soorten bacteriën die bij de mens diarree kunnen veroorzaken (STEC en Campylobacter) komen veel voor op melkgeitenbedrijven en melkschapenbedrijven.
Promotie: HPV-vaccinatie biedt langdurige en uitgebreide bescherming De HPV-vaccinatie biedt langdurige en uitgebreide bescherming tegen meerdere typen HPV-infecties. Dit zijn de belangrijkste veroorzakers van baarmoederhalskanker.
Vergoeding uitstrijkje huisartsen vernieuwd bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker Bij het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker stelt niet meer de NZA maar VWS de nieuwe vergoeding vast.
RIVM en Stichting Olijf luiden samen preventieweek baarmoederhalskanker in In de week van 19 januari was het de Europese Baarmoederhalskanker preventieweek. Enkele jaren geleden werd deze week in het leven geroepen door De Europese Baarmoederhalskanker Vereniging (ECCA).
RIVM en Stichting Olijf openen beurshandel voor Baarmoederhalskanker Preventieweek Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Stichting Olijf (een netwerk van vrouwen met gynaecologische kanker) openen de beurshandel om aandacht te vragen voor de Europese Baarmoe
Preventieweek Baarmoederhalskanker Van 24 januari tot en met 31 januari is voor het negende jaar op rij de preventieweek Baarmoederhalskanker.
Mogelijk meer maag-darminfecties door maagzuurremmers In Nederland is sinds enkele jaren een toename te zien in het aantal maag-darminfecties die veroorzaakt worden door de Campylobacter-bacterie.
Toename voedselinfecties in 2012 In 2012 is een toename te zien in het aantal gemelde voedselinfecties en -vergiftigingen ten opzichte van eerdere jaren.