Zout in brood en groenteconserven afgenomen Het zoutgehalte in brood en groenteconserven is in 2012 licht afgenomen ten opzichte van 2011. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM, in samenwerking met het Voedingscentrum en de NVWA.
Onderzoek RIVM: lagere dosis straling bij röntgenonderzoek mogelijk De doses straling die patiënten in Nederland per röntgenonderzoek oplopen, behoren tot de laagste in Europa, maar kunnen nog verder omlaag.
Daling meldingen voedselinfecties Ook in 2011 kregen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het RIVM minder meldingen van voedselinfecties en vergiftigingen dan in voorgaande jaren.
Nederlandse bevolking krijgt voldoende jodium binnen De Nederlandse bevolking krijgt voldoende jodium binnen, wel is de inname sinds 2008 met ongeveer 20 tot 25 procent gedaald.
Nederlanders eten ongezond veel zout Meer dan 85 procent van de Nederlandse bevolking consumeert meer zout dan de aanbevolen maximum richtlijn van 6 gram per dag.
Veel Nederlanders laten gezonde voeding staan Veel Nederlanders eten nog steeds te weinig fruit, groente, vis en vezel en voldoen daardoor niet aan de richtlijnen goede voeding.