Het RIVM doet onderzoek naar de ervaringen met de GLI. Waarom besluiten sommige mensen geen GLI te gaan volgen of het programma niet af te maken? En wat kan hen motiveren om de GLI wel af te maken? Met dit onderzoek hopen we hier antwoord op te krijgen.  

Verder horen we ook graag waarom andere deelnemers de GLI juist wel afmaken. Daarvoor gaan we gesprek met niet-starters, (oud-)deelnemers, GLI-professionals en verwijzers. Samen met hen willen we kijken naar mogelijke verbeteringen om uitval te voorkomen.

blok

Wat kan ik doen?

U kunt ons op 2 manieren helpen:

  1. verspreid de uitnodiging voor interviews en draag bij aan de werving van GLI-deelnemers
  2. doe mee aan een groepsgesprek

1. Uitnodigen van niet-starters, deelnemers en stoppers
Uw hulp is heel erg welkom! U kunt de uitnodiging voor deelname aan een interview verspreiden onder:

  • personen die u verwijst/verwezen hebt naar de GLI (met of zonder intake bij de GLI-professional), maar geen GLI zijn gaan volgen (niet-starters)
  • personen die tussentijds zijn gestopt met GLI-deelname (stoppers)
  • deelnemers die nog een GLI volgen (deelnemers)
  • deelnemers die het gehele GLI-programma hebben afgerond (oud-deelnemers)

Om de uitnodiging te verspreiden, kunt u de flyer Gezocht: ervaring met de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)  gebruiken. U kunt de flyer bijvoorbeeld ophangen in de praktijk, delen in app-groepen met (oud-)deelnemers of opsturen naar personen die verwezen zijn of deelgenomen hebben aan een GLI.

Ontvangt u graag geprinte flyers per post? Vult u dan dit formulier in of stuur een mail naar GLI-monitor@rivm.nl

2. Meedoen aan een groepsgesprek
Wilt u samen met andere professionals in gesprek over de bevorderende en belemmerende factoren voor deelname aan de GLI? Wilt u meer te weten komen over de ervaringen van andere professionals van andere GLI-programma’s en van professionals uit andere regio’s? Dan nodigen wij u van harte uit om mee te doen aan een online groepsgesprek. De groepsgesprekken vinden plaats op de volgende data:

  • 25 juli: 8:30-10:00
  • 29 juli: 17.00 – 18.30
  • 30 juli: 08.30 – 10.00
  • 31 juli: 17:00-18:30
  • 20 augustus: 8.30-10.00
  • 21 augustus: 17.00-18.30
  • 26 augustus: 8.30-10.00
  • 28 augustus: 17.00-18.30
  • Passen deze momenten u niet? U kunt in het aanmeldformulier Onderzoek naar belemmerende en bevorderende factoren voor deelname aan de GLI aangeven dat u op de bovenstaande momenten niet kunt meedoen. Wij nemen dan contact met u op zodra er nieuwe momenten gepland zijn.

Hoe meld ik mij aan?

Wilt u deelnemers uitnodigen voor deelname aan een interview? Dan hoeft u dat niet aan ons door te geven. U kunt zelf de flyer verspreiden.
Wilt u geprinte flyers ontvangen per post? Vult u dan dit formulier in of stuur een mail naar GLI-monitor@rivm.nl

Deelnemers en stoppers kunnen zich zelf bij ons aanmelden. Zij ontvangen dan meer informatie. Hebben deelnemers/stoppers hulp nodig bij het aanmelden? Dan kunt u hun aanmelding ook aan ons doorgeven door een mail te sturen naar GLI-monitor@rivm.nl.

Wilt u zich aanmelden voor een online groepsgesprek of meer informatie? Dan kunt u dit formulier invullen of een mail sturen naar GLI-monitor@rivm.nl

Geef bij uw aanmelding voor het groepsgesprek aan welke data voor u het beste uitkomen. Wilt u wel meedoen, maar kunt u niet op de voorgestelde data? Laat dat dan weten. Bij genoeg aanmeldingen prikken we dan nog een ander moment.

content

Kan ik meedoen aan dit onderzoek?

U kunt meedoen aan het onderzoek als u:

  • gestopt bent met de GLI
  • in het laatste jaar bent van de GLI, of
  • klaar bent met de GLI.

Wat wordt er van mij gevraagd?

Als u besluit om mee te doen aan het onderzoek, neemt de onderzoeker van het RIVM een interview met u af. Een interview is een gesprek waarin de onderzoeker u vragen stelt. Deze vragen gaan over uw ervaring met de GLI: hoe is deelname aan de GLI voor u geweest? Wat vindt u goed aan de GLI? Wat vindt u nog niet zo goed aan de GLI? Wat zou u helpen om een GLI 2 jaar lang te kunnen volgen?

Het interview duurt ongeveer 1 uur. U kunt zelf kiezen op welke dag en tijd het interview plaats vindt. Het interview kan plaatsvinden op een door u gekozen locatie. Ook kan het interview online plaatsvinden, via MS Teams. Wat u graag wilt.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meedoen aan het onderzoek of heeft u vragen over het onderzoek?
Stuur dan een e-mail naar GLI-monitor@rivm.nl.

U krijgt dan meer informatie over wat het onderzoek inhoudt, wat het voor u betekent en wat de voordelen en nadelen zijn van meedoen. U kunt zich ook aanmelden door dit formulier in te vullen

content

Kan ik meedoen aan dit onderzoek?

U kunt meedoen aan het onderzoek als u een verwijzing kreeg van bijvoorbeeld de huisarts of praktijkondersteuner naar een GLI-team. U kunt meedoen als één van beide situaties op u van toepassing is:

  • U heeft geen intake gedaan bij een coach van het GLI-team.
  • U heeft een intake gedaan bij een coach van het GLI-team, maar besloot om niet te beginnen met de GLI.

Wat wordt er van mij gevraagd?

Als u besluit om mee te doen aan het onderzoek, neemt de onderzoeker van het RIVM een interview met u af. Een interview is een gesprek waarin de onderzoeker u vragen stelt. Deze vragen gaan over uw ervaring met de verwijzing en/of de intake voor de GLI: wat waren uw wensen en behoeften? Waarom besloot u niet mee te doen aan de GLI? Wat zou u helpen om een GLI 2 jaar lang te kunnen volgen?

Het interview duurt ongeveer 1 uur. U kunt zelf kiezen op welke dag en tijd het interview plaats vindt. Het interview kan plaatsvinden op een door u gekozen locatie. Ook kan het interview online plaatsvinden, via MS Teams. Wat u graag wilt.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meedoen aan het onderzoek of heeft u vragen over het onderzoek?
Stuur u dan een e-mail naar GLI-monitor@rivm.nl

U krijgt dan meer informatie over wat het onderzoek inhoudt, wat het voor u betekent en wat de voordelen en nadelen zijn van meedoen.
U kunt zich ook aanmelden door dit formulier in te vullen.