Neem voor inhoudelijke vragen of opmerkingen over Portie-online contact op met het RIVM via portie@rivm.nl.
- Welke productgroepen zijn in Portie-online opgenomen?
- Wanneer kan ik een aanvulling verwachten?
- Hoe kan ik bijdragen aan het verzamelen van gegevens voor Portie-online?
- Als ik een maat of hoeveelheid tegenkom, die niet lijkt te kloppen, kan ik dit dan doorgeven? En zo ja, aan wie?
- Zijn de gegevens van portie-online te downloaden?
1. Welke productgroepen zijn in Portie-online opgenomen?
De database van versie 1.5 2024 is aangepast naar de groepsindeling van NEVO-online 2023. Dit is de huidige groepsindeling:
- Aardappelen en knolgewassen
- Alcoholische dranken
- Brood
- Diversen
- Eieren
- Fruit
- Gebak en koek
- Graanproducten en bindmiddelen
- Groenten
- Hartig broodbeleg
- Hartige sauzen
- Hartige snacks en zoutjes
- Kaas
- Kruiden en specerijen
- Melk en melkproducten
- Niet-alcoholische dranken
- Noten en zaden
- Peulvruchten
- Samengestelde gerechten
- Soepen
- Suiker, snoep, zoet beleg en zoete sauzen
- Vetten en oliën
- Vis
- Vlees en gevogelte
- Vleesvervangers en zuivelvervangers
- Vleeswaren
De database is nog niet compleet en wordt verder aangevuld. De maten en gewichten van de voedingsmiddelengroep Flesvoeding en preparaten ontbreken in de database.
2. Wanneer kan ik een aanvulling verwachten?
Zodra er aanvullende gegevens zijn worden deze aan Portie-online toegevoegd.
3. Hoe kan ik bijdragen aan het verzamelen van gegevens voor Portie-online?
Neem contact via portie@rivm.nl op om te overleggen of en hoe de gegevens voor Portie-online kunnen worden gebruikt en hoe deze kunnen worden aangeleverd.
4. Als ik een maat of hoeveelheid tegenkom, die niet lijkt te kloppen, kan ik dit dan doorgeven? En zo ja, aan wie?
Input en feedback zijn van harte welkom en kan via e-mail worden doorgegeven aan portie@rivm.nl.
5. Zijn de gegevens van portie-online te downloaden?
Ja, via de knop ‘Download deze lijst’ op het tabblad ‘Maten’, kan een excel-document worden gemaakt en opgeslagen. Hierin staan de maten en hoeveelheden die beschikbaar zijn voor de geselecteerde voedingsmiddelen.