Tijdens de najaarsronde van 2024 ontvangen bewoners van een (zorg)instelling een uitnodiging voor de coronaprik via de (zorg)instelling.  

Coronaprik door zorginstelingen met medische dienst

Bewoners van een (zorg)instelling ontvangen tijdens de najaarsronde een uitnodiging voor de coronaprik via de (zorg)instelling. De (zorg)instelling met medische dienst kan zelf vaccineren.  

Doelgroep tot en met registratie  

De werkinstructie ‘werkinstructie instellingen met medische dienst’ beschrijft het vaccinatieproces van bewoners in (zorg)instellingen met eigen medische dienst. Hierin staat het proces beschreven van wie er in aanmerking komt tot en met de registratie van de vaccinatie.   

Publieksinformatie en voorlichtingsmateriaal  

Mensen met algemene vragen over de coronaprik kunnen terecht op rivm.nl/coronaprik. Voor vragen over het maken of verzetten van een afspraak op planjeprik.nl.

 

Coronaprik door zorginstellingen zonder medische dienst

In het najaar van 2024 ontvangt de bewoner van een (zorg)instelling zonder medische dienst een persoonlijke uitnodigingsbrief voor de coronaprik. De regionale GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) zet de coronaprik. 

Doelgroep tot en met registratie 

De ‘werkinstructie instellingen zonder medische dienst’ beschrijft het vaccinatieproces van doelgroep tot en met vaccineren door de GGD. 

Publieksinformatie en voorlichtingsmateriaal 

Mensen met algemene vragen over de coronaprik kunnen terecht op rivm.nl/coronaprik.