02-10-2024 | 16.00 uur

Bijna 360.000 coronaprikken gezet sinds start najaarsronde 2024

Sinds de start van de najaarsronde op 16 september 2024 zijn er inmiddels (tot en met 29 september) 359.628 coronaprikken geregistreerd bij het RIVM. Het is tot en met 6 december 2024 mogelijk een coronaprik halen.  

De coronaprik is dit najaar aangeraden voor mensen vanaf 60 jaar, mensen van 18 tot en met 59 jaar die ieder jaar een uitnodiging voor de griepprik krijgen, kinderen en volwassenen die erg ziek kunnen worden door corona (bijvoorbeeld door een ernstige afweerstoornis) en zorgmedewerkers die direct contact hebben met kwetsbare patiënten. De coronaprik beschermt tegen ernstig ziek worden, ziekenhuisopname en overlijden door corona. 

Iedereen van 60 jaar en ouder ontvangt tussen eind augustus en half oktober 2024 een persoonlijke uitnodiging van het RIVM voor de coronaprik. Mensen van 18 tot en met 59 jaar die jaarlijks een griepprik krijgen, ontvangen geen persoonlijke uitnodiging vanuit het RIVM. Dit geldt ook voor zorgmedewerkers die direct contact hebben met kwetsbare patiënten en kinderen en volwassenen met een medisch hoog risico op ernstig ziek worden door het coronavirus. Zij kunnen zelf een afspraak maken op planjeprik.nl. Meer informatie over de najaarsronde 2024 vindt u op www.rivm.nl/coronaprik


 

Publicatiemomenten COVID-19 updates

Updates Publicatiemoment
Weekcijfers coronavirus SARS-CoV-2 Wekelijks op woensdagmiddag

Cijfers COVID-19 vaccinatieprogramma

Elke even week op woensdagmiddag
Cijfers vaccineffectiviteit tegen ziekenhuisopname De datum van het eerstvolgende publicatiemoment is nog onbepaald
Sterftecijfers Wekelijks op woensdagmiddag
Cijfers virusvarianten kiemsurveillance Elke even week op woensdagmiddag
Cijfers rioolwatersurveillance Wekelijks op woensdagmiddag
Het RIVM heeft van verschillende coronaonderwerpen de onderliggende datasets beschikbaar. Het gaat dan bijvoorbeeld om de data van de meldingen van COVID-19, de resultaten uit de kiemsurveillance en de data uit de rioolwatersurveillance. Deze data zijn voor iedereen te downloaden.