Meer weten over omgevingsveiligheid, veiligheid rond windturbines, de mogelijkheden wat betreft belevingsonderzoek of de praktische toepassing van rekeninstrumenten en het Handboek Omgevingsveiligheid? Vragen kunt u bij voorkeur per e-mail stellen aan de helpdesk Omgevingsveiligheid via omgevingsveiligheid@rivm.nl.  Heeft u een juridische vraag? Dan kunt u terecht bij het Informatiepunt Leefomgeving.

Met vragen over het gebruik van de handleidingen en rekenpakketten Safeti-NL, RBM Risk Based Maintainance (Risk Based Maintainance) II en CAROLA Computer Applicatie voor Risicoberekeningen aan Ondergrondse Leidingen met Aardgas (Computer Applicatie voor Risicoberekeningen aan Ondergrondse Leidingen met Aardgas) dan kunt u terecht bij de helpdesk. U kunt ook met ons contact opnemen om documenten op te vragen die niet online beschikbaar zijn; bijvoorbeeld referenties genoemd in onze rapporten en handleidingen. Voordat u contact opneemt met de helpdesk, vragen wij u:

  • De pagina van de rekenpakketten te raadplegen
  • De pagina met vragen en antwoorden te bekijken
  • Een duidelijke beschrijving van de situatie te geven en
  • Relevante bestanden bij te voegen

Het contact met de helpdesk verloopt via e-mail:

Helpdesk Safeti-NL

 

safeti-nl@rivm.nl

Helpdesk RBMII RisicoBerekeningsMethodiek 2 (RisicoBerekeningsMethodiek 2)

 

rbmii@rivm.nl

Helpdesk CAROLA

 

carola@rivm.nl

Wij streven er naar eenvoudige vragen binnen enkele dagen te beantwoorden. Specifieke adviesaanvragen, zoals een second opinion van een Quantitative Risk Assessment ( QRA quantitative risk assessment (quantitative risk assessment)), verlopen via een offertetraject met opdrachtverlening.

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws en ontwikkelingen van een rekenpakket, stuur dan een email naar de helpdesk, dan voegen we u toe aan onze mailinglist.

Postadres:
RIVM
Centrum VLH Veiligheid (Veiligheid) - Postbak 21
Postbus 1
3720 BA Bilthoven