NanoToolSelector: uw keuzehulp bij risicobeoordeling en –beheersing van nanomaterialen op de werkvloer Het Kennis- en Informatiepunt Risico’s van Nanotechnologie van het RIVM (KIR-nano) heeft de NanoToolSelector gepubliceerd.
Invriezen filet americain leidt tot daling ziektelast, zorgkosten en kosten voor speciaal onderwijs Wanneer het in ons land populaire broodbeleg filet americain minimaal 48 uur bij een temperatuur van -12 graden wordt ingevroren, dan wordt een Toxoplasma infectie voorkomen.
Voedselinfecties: norovirus zorgt voor de meeste zieken In 2017 registreerde de NVWA meer uitbraken van voedselinfecties en –vergiftigingen dan in 2016. Of er afgelopen jaarmeer uitbraken waren of dat er alleen meer meldingen zijn is niet bekend.
Mogelijk meer maag-darminfecties door maagzuurremmers In Nederland is sinds enkele jaren een toename te zien in het aantal maag-darminfecties die veroorzaakt worden door de Campylobacter-bacterie.
Veiligheid nanomateriaal SAS (silica) in voeding onzeker De veiligheid van het nanomateriaal SAS in voeding blijft onzeker. Voedseladditief E551 bestaat uit ‘synthetisch amorf silica’ (SAS) en wordt toegepast als antiklontermiddel.
RIVM film over nanomateriaal Door onderzoek, signalering en beleidsadvisering draagt het RIVM bij aan het veilig gebruik van nanomaterialen. Dit werk is in beeld gebracht met een korte informatieve film.
Jonge onderzoekers in beeld Onder de noemer ‘Jonge onderzoekers in beeld’ presenteren een aantal RIVM-promovendi hun onderzoek in de vorm van een korte film.
RIVM onderzoekt biobased isolatieschuim Het RIVM draagt bij aan het project NCC FOAM, waarbinnen onderzoeksinstituten en bedrijfsleven gezamenlijk de mogelijkheden van een duurzaam alternatief voor isolatieschuim verkennen.
Toename voedselinfecties in 2012 In 2012 is een toename te zien in het aantal gemelde voedselinfecties en -vergiftigingen ten opzichte van eerdere jaren.
Hoe schoon zijn jouw handen? Op ‘Global Handwashing Day’ vragen verschillende organisaties aandacht voor het belang van het wassen van de handen. Want met schone handen voorkom je infecties.