Afweging voor- en nadelen van crisismaatregelen bij kernongevallen Hoe kunnen beleidsmakers komen tot een afgewogen pakket van maatregelen bij een kernongeval?
Actualisatie van de rekenmethode risico’s doorgaand vervoer gevaarlijke stoffen over spoor Grondstoffen en producten uit de chemische industrie worden onder andere via het spoor vervoerd.
Voorstel voor eenduidige regels voor vergunninghouders die radioactiviteit lozen De industrie en ondernemingen zoals ziekenhuizen en universiteiten, hebben een vergunning nodig om radioactiviteit te mogen lozen.
Stralingsrisico’s rond overleden patiënt zijn beperkt Als niet bekend is dat een overledene behandeld is geweest met radioactieve stoffen, hebben mensen die betrokken zijn bij de uitvaart kans om blootgesteld te worden aan straling.
RIVM en Voedingscentrum zetten Europese voedselkeuzelogo’s op een rij Het RIVM en het Voedingscentrum hebben drie bestaande Europese voedselkeuzelogo’s vergeleken met de Nederlandse richtlijnen Schijf van Vijf.
Nieuwe website voor zonkracht en UV Bij herfstachtig weer denk je niet meteen aan zonkracht. Toch is vandaag de nieuwe RIVM-website voor zonkracht en UV gelanceerd.
Straling rond Nederlandse nucleaire instellingen voldoet aan de norm De concentraties van radioactieve stoffen in de lucht en in het afvalwater van nucleaire instellingen in Nederland lagen in 2017 onder het toegestane maximum.
Straling rond terrein van kerncentrale Borssele voldoet aan de norm Het stralingsniveau aan de terreingrens van de kerncentrale Borssele lag in 2018 onder het toegestane maximum van 0,01 millisievert per jaar. Dit blijkt uit controlemetingen van het RIVM.
Straling rond COVRA terrein voldoet aan de norm Het stralingsniveau aan de terreingrens van de Centrale Organisatie voor Radioactief Afval (COVRA) te Borsele lag in 2018 onder het toegestane maximum van 0,040 millisievert per jaar.
Radioactiviteit in het Nederlands milieu: resultaten in 2017 Het RIVM rapporteert jaarlijks het niveau van radioactiviteit dat onder normale omstandigheden voorkomt in het milieu en in voeding.