Geen risico voor gezondheid door stoffen uit thermisch gereinigde grond Stoffen uit thermische gereinigde grond (TGG) in de zeedijk in Perkpolder vormen geen risico’s voor de gezondheid van omwonenden.
Norovirus weer belangrijkste veroorzaker van ziekte-uitbraken door voedsel In 2019 registreerden de NVWA en de GGD’en minder uitbraken van voedselgerelateerde infecties en vergiftigingen dan in 2018.
Voedselinfecties: norovirus zorgt voor de meeste zieken In 2017 registreerde de NVWA meer uitbraken van voedselinfecties en –vergiftigingen dan in 2016. Of er afgelopen jaarmeer uitbraken waren of dat er alleen meer meldingen zijn is niet bekend.
Toename voedselinfecties in 2012 In 2012 is een toename te zien in het aantal gemelde voedselinfecties en -vergiftigingen ten opzichte van eerdere jaren.
Opsporen van buikgriepvirus in voedsel verdient meer aandacht Wereldwijd moet er meer aandacht komen voor het opsporen van voedsel dat besmet is met het norovirus. Daardoor zouden veel uitbraken van deze zeer besmettelijke buikgriep kunnen worden voorkomen.
NVIC aangesloten bij WHO netwerk Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) is als observer aangesloten bij het ‘Radiation Emergency Medical Preparedness and Assistence Network’ (REMPAN) van de Wereldgezondheidsorganis
EC Workshop over productnotificatie Op woensdag 24 november 2010 bespraken Europese vergiftigingencentra, overheidsinstanties en industrie de aanlevering van productinformatie aan vergiftigingencentra.
Koolmonoxide: een sluipende moordenaar Buiten wordt het steeds kouder en dus gaan de ramen dicht en de kachels weer aan: de ideale omstandigheden voor een koolmonoxide vergiftiging.
Goed paddenstoelenjaar heeft ook nadelen Dit jaar zijn bij het NVIC meer vragen binnengekomen na het eten van paddenstoelen uit de natuur.
Meer vergiftigingen door partydrugs GHB en GBL Het totale aantal gemelde vergiftigingen bij personen vanaf 13 jaar door de partydrugs GHB en GBL is gestegen van 214 in 2008 naar 268 in 2009.