Eetpatroon in Nederland iets gezonder De afgelopen jaren is een voorzichtige verbetering in het Nederlandse voedingspatroon te zien. Zo zijn Nederlanders meer fruit gaan eten en lijkt het ook met groente de goede kant op te gaan.
ReCiPe berekent milieu-impact producten en is vernieuwd Het RIVM presenteert ReCiPe versie 2016. Met dit model is het mogelijk om te bepalen in welke mate een product gedurende de levenscyclus het milieu belast .
Kinderen eten meer fruit dan 5 jaar geleden De afgelopen vijf jaar zijn Nederlanders onder andere minder aardappelen, vetten en oliën, zuivel, koek en gebak en vlees gaan eten.
Inname van dioxinen via de voeding gedaald De inname van dioxinen via de voeding geeft in Nederland op dit moment geen aanleiding meer tot zorg voor de volksgezondheid.
RIVM start evaluatieonderzoek naar kennis over teken en Lyme Het RIVM is een evaluatieonderzoek gestart naar de kennis over teken en de ziekte van Lyme bij de Nederlandse bevolking.
Informatie dierziekten in LCI-richtlijnen De LCI-richtlijnen van het RIVM geven informatie over infectieziekten die bij mensen voorkomen.
Staat van zoonosen Vandaag verschijnt het rapport de Staat van zoönosen 2012. Het rapport geeft een overzicht van het voorkomen van ziekten die van dier op mens kunnen overgaan (zoönosen).
Voedingspatroon van 70-plussers kan beter Zelfstandig-wonende 70-plussers eten meer ongezonde verzadigde vetzuren en zout en minder volkoren producten, fruit en vis dan aanbevolen.
Zout in brood en groenteconserven afgenomen Het zoutgehalte in brood en groenteconserven is in 2012 licht afgenomen ten opzichte van 2011. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM, in samenwerking met het Voedingscentrum en de NVWA.
Q-koortsepidemie voorbij Het aantal gemelde patiënten met Q-koorts is in 2012 verder gedaald. Het RIVM ontving dit jaar 68 meldingen van patiënten met Q-koorts. In 2011 waren er nog 81 meldingen, het jaar daarvoor 504.