Voordelen radiologische technieken bij nader onderzoek doodsoorzaak Uit een verkennend onderzoek van het RIVM blijkt dat zogenoemde klinische postmortem radiologie nog niet op structurele basis wordt toegepast in Nederlandse ziekenhuizen.
Inventarisatie van het gebruik van Diagnostische Referentieniveaus voor röntgenonderzoeken in Nederland Om ziekten op te sporen kan röntgenstraling worden gebruikt. Daarbij is het zaak om ernaar te streven om een goed beeld te maken met zo weinig mogelijk straling.
RIVM ontwikkelt methode om inzicht te krijgen in het risico op kanker door het gebruik van nieuwsoortige tabaksproducten Het RIVM heeft een methode ontwikkeld om het risico op longkanker te kunnen vergelijken tussen twee verschillende tabaksproducten.
RIVM zet smaakstoffen in e-liquids op een rij Het RIVM heeft een overzicht gemaakt van de meest voorkomende smaakstoffen in e-liquids die verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt.
RIVM-onderzoek: Nederlanders gaan dampen vanwege de smaak De variatie van smaakjes is het meest aantrekkelijke kenmerk van de e-sigaret. Dat vinden niet alleen de e-sigaret gebruikers (dampers), maar ook sigarettenrokers, mensen die beide producten gebruiken (dual-users) en niet-rokers. Welke smaak het meest populair is, verschilt per groep.
Suikers en bevochtigers in sigaret leiden tot hogere gehalten giftige stoffen in rook Het toevoegen van suikers en bevochtigers aan sigaretten leidt tot een hogere uitstoot van een aantal giftige stoffen in sigarettenrook.
RIVM inventariseert: bijna 20 duizend e-liquids aangemeld voor Nederlandse markt Mensen die een e-sigaret willen dampen hebben in ons land een gigantische keuze.
Nieuwe ontwikkelingen in de productie van medische radionucliden Er is aanvullende informatie op het nieuwsbericht van 5 juli 2019 en het bijbehorende rapport over de productie van medische radionucliden.
Nucleair-geneeskundige therapieën en de naaste omgeving van de patiënt Radioactief materiaal wordt jaarlijks bij 3000 patiënten toegediend voor de behandeling van verschillende vormen van kanker.
Factsheet Smaakstoffen in tabaks- en aanverwante producten Aan bijna alle tabaks- en aanverwante producten (zoals e-sigaretten) worden smaakstoffen toegevoegd. Door de smaakstoffen gaan tabaksproducten lekkerder smaken.