Deze Verdieping op de Trendanalyse bevat voor elk van de tien dreigingsthema’s uit de RbRa een overzicht van ontwikkelingen (onderdeel A). Dit wordt aangevuld met een overzicht van ontwikkelingen op acht verschillende technologiegebieden met mogelijke implicaties voor de nationale veiligheid (onderdeel B). Dit rapport bevat ook een nadere toelichting van de gehanteerde methode (onderdeel C) en een korte introductie tot het ANV Analistennetwerk Nationale Veiligheid (Analistennetwerk Nationale Veiligheid) (onderdeel D).

Een meer samenvattend en integraal beeld van ontwikkelingen kan worden gevonden in het hoofdrapport. Het Hoofdrapport bevat ook de thema-overstijgende, strategische inzichten die naar voren zijn gekomen uit de Trendanalyse en staat tevens stil bij de mogelijke implicaties voor verdere strategievorming.

Analistennetwerk Nationale Veiligheid, 2024.

Gerelateerde onderwerpen


  • Nationale Veiligheid

    Van overstroming tot terrorisme en van een grieppandemie tot een cyberaanval. Nationale veiligheid gaat over alle opzettelijke en niet-opzettelijke risico’s en dreigingen die kunnen leiden tot maatschappelijke ontwrichting in Nederland.