Programmacommissie neonatale hielprikscreening

De coördinatie van de hielprikscreening is in handen van het RIVM-CvB. Het CvB heeft in 2006 een Programmacommissie Neonatale hielprikscreening (PNHS) ingesteld, die het CvB rechtstreeks adviseert over de landelijke uitvoering van het programma.

Wie zijn vertegenwoordigd in de commissie?

De PNHS bestaat uit deskundigen die werkzaam zijn in relevante beroepsgroepen en in organisaties met relaties in het veld en gezag binnen hun vakgebied of netwerk.

Adviescommissies NVK

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) heeft adviescommissies ingesteld, die de Programmacommissie adviseren: Adviescommissie AGS/CH, Adviescommissie Metabole Ziekten (MZ), Adviescommissie Hemoglobinopathieën (HbP) en Adviescommissie Cystis Fibrosis (CF).

Werkgroepen

Onder de PNHS zijn enkele werkgroepen actief die rapporteren aan de PNHS, rechtstreeks of via de programmacoordinator. De werkgroepen zijn ingesteld door het RIVM-CvB op advies van de PNHS na bespreking van opdracht en samenstelling.

Home / Onderwerpen / H / Hielprik: professionals / Organisatie van de hielprikscreening / Programmacommissie neonatale hielprikscreening

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu