Mag een kind met ‘krentenbaard’ naar het kinderdagverblijf? En hoe voorkom je dan dat andere kinderen en leidsters ziek worden? Medewerkers van de kinderopvang kunnen dat vanaf vandaag opzoeken in de KIDDI-app. De KIDDI-app bevat informatie over infectieziekten en hygiënerichtlijnen voor kindercentra, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvangorganisaties. Deze informatie is gebaseerd op de richtlijn voor kindercentra van het Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid (LCHV Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid)), onderdeel van het RIVM. De app is geschikt voor smartphones en tablets en is gratis te downloaden in de Apple store (Apple) en Play Store (Android).

KIDDI-app maakt informatie toegankelijk

Met de komst van de KIDDI-app krijgen medewerkers van kinderopvang eenvoudig toegang tot informatie over infectieziekten en hygiënerichtlijnen. Door het verblijf van veel kinderen in een ruimte bij elkaar zijn kindercentra, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvangorganisaties risico-instellingen voor uitbraken van infectieziekten. Als er veel kinderen met gezondheidsklachten zijn, zoals diarree, geelzucht of huiduitslag, dan is het centrum wettelijk verplicht om dit te melden bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst). In de KIDDI-app is de informatie over infectieziekten, hygiëne en wanneer er contact opgenomen moet worden met de GGD, eenvoudig te vinden. Medewerkers hoeven niet meer in papieren mappen of op websites te zoeken.

Lancering op kinderdagverblijf

De KIDDI-app is vandaag feestelijk gelanceerd op het kinderdagverblijf Ut Trepke in Empe en was vandaag de eerste officiële bezoeker van de KIDDI app. Het kinderdagverblijf heeft meegewerkt aan de app. Directeur Herma Ruijsch is ontzettend blij met de app. “Super handig, laagdrempelig en praktisch voor onze medewerkers. Ik hoop daarnaast dat ook ouders de app zullen downloaden.”

Samenwerking GGD, Hogeschool Arnhem en Nijmegen en RIVM

De KIDDI-app is bedacht en inhoudelijk ontwikkeld door GGD Gelderland-Zuid. De Hogeschool Arnhem en Nijmegen heeft de app technisch ontwikkeld. Het RIVM is verantwoordelijk voor de inhoud en zorgt voor het actueel houden van de app.