Huidig bevolkingsonderzoek gestopt per 1 december 2016

Sinds 1996 is er sprake van het bevolkingsonderzoek in huidige vorm. Vanaf 1 december kunnen vrouwen in het kader van het huidige bevolkingsonderzoek geen uitstrijkje meer maken. De laboratoria hebben dan de tijd om alle cytologische beoordelingen af te ronden waarna de screeningsorganisaties over gaan van het ICT-systeem CIS naar ScreenIT. Vanaf januari 2017 start het vernieuwde bevolkingsonderzoek

Sinds 1996 is er sprake van het bevolkingsonderzoek in huidige vorm. Vanaf 1 december kunnen vrouwen in het kader van het huidige bevolkingsonderzoek geen uitstrijkje meer maken. De laboratoria hebben dan de tijd om alle cytologische beoordelingen af te ronden waarna de screeningsorganisaties over gaan van het ICT-systeem CIS naar ScreenIT. Vanaf januari start het vernieuwde bevolkingsonderzoek.

Vrouwen kunnen weer meedoen met het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker vanaf 2017. Willen zij hierop niet wachten? Dan kunnen ze een uitstrijkje op indicatie laten maken. Deze is niet gratis voor de vrouw en de kosten ervan vallen onder haar zorgverzekering. Lees meer over de consequenties en overgang van het huidige naar vernieuwde bevolkingsonderzoek.

Home / Documenten en publicaties / Huidig bevolkingsonderzoek gestopt per 1 december 2016

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu