De Nigeriaanse patiënt die op 6 december in het Calamiteitenhospitaal werd opgenomen, is genezen van ebola. In afwachting van repatriëring is hij vandaag overgeplaatst naar het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht. De militair was de eerste internationale ebolapatiënt die om humanitaire redenen in Nederland is opgevangen.

Specifieke laboratoriumtesten, die zijn uitgevoerd door Erasmus MC en Bernhard Noch Institut in Hamburg, bevestigen dat de man niet meer besmettelijk is. De behandelend internist-infectioloog van het UMC Universitair Medisch Centrum (Universitair Medisch Centrum) Utrecht heeft de patiënt genezen verklaard. De patiënt wordt naar een verpleegafdeling in het Centraal Militair Hospitaal overgeplaatst. Dit ziekenhuis is onderdeel van het Ministerie van Defensie. Hij verblijft daar tot zijn repatriëring.

Tot vandaag is de patiënt in strikte isolatie verpleegd in het Calamiteitenhospitaal door speciaal getraind medisch personeel van het UMC Utrecht en het Centraal Militair Hospitaal. Zij droegen beschermende kleding waarmee wordt voorkomen dat het ebolavirus zich verspreidt. De gezondheid van het betrokken personeel wordt de komende drie weken volgens protocol gecontroleerd.

Minister Edith Schippers van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) maakte op 6 december bekend dat Nederland een Nigeriaanse ebolapatiënt zou gaan opvangen op verzoek van de World Health Organisation (WHO World Health Organization (World Health Organization)). Het ging om een militair van de VN Verenigde Naties (Verenigde Naties) Vredesmacht in Liberia.