RIVM logo, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Update nieuw coronavirus

Publicatiedatum: 27 november 2012
Wijzigingsdatum: 20 oktober 2016
Wereldwijd zijn er 9 patiënten gemeld met ernstige luchtwegklachten veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Tot nu toe komen de patiënten uit Qatar, Saoedi-Arabië en Jordanië.

In totaal zijn er nu 9 patiënten met een infectie met dit virus gemeld, waarvan er 5 zijn overleden. Twee patiënten waren in april 2012 ziek geworden maar de diagnose is pas nu gesteld. Er was destijds nog geen diagnostiek mogelijk. Alle patiënten zijn voorafgaand aan hun ziekte in het Midden-Oosten geweest. Twee patiënten zijn  behandeld  in Europa (in Groot-Brittannië en Duitsland). Rondom deze patiënten hebben zich geen nieuwe besmettingen voorgedaan. 

Het nieuwe coronavirus werd in september ontdekt door virologen van het Erasmus MC. Het kan ernstige luchtwegklachten, gepaard met hoge koorts, hoesten, kortademigheid en ademhalingsproblemen veroorzaken. Doordat de gezondheidsautoriteiten  nu alert zijn op infecties met dit virus, is het de verwachting dat er in de komende tijd vaker patiënten met dit nieuwe  coronavirus  gemeld  worden.

Link naar website van het ECDC

Home / Documenten en publicaties / 2012 / Update nieuw coronavirus

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu