RIVM logo, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

24 november: netwerkmiddag 'Perceptie van risico’s: hoe kijk jij naar veiligheid?'

Op vrijdag 24 november aanstaande organiseert RIVM de netwerkmiddag 'Perceptie van risico’s: hoe kijk jij naar veiligheid?' bij het RIVM in Bilthoven. Deze middag staat in het teken van risicoperceptie in relatie tot veilig werken. De middag is bedoeld voor veiligheidskundigen en arboprofessionals.

Iedereen die werkt wil graag aan het einde van de werkdag weer gezond en veilig thuiskomen. Dat geldt voor mensen die een risicovol beroep hebben en voor mensen met een ‘gewone’ kantoorbaan. Hoe kijk jij naar de risico’s die medewerkers lopen binnen jouw organisatie? Zijn de risico’s altijd van tevoren duidelijk? Of zijn er ook onzichtbare en onzekere risico’s? Hoe ga je daar mee om en wat zijn de gevolgen van onzekere risico’s voor de veiligheid? Over deze en andere vragen gaan we graag met je in gesprek tijdens onze netwerkmiddag op vrijdag 24 november 2017 bij het RIVM.

De netwerkmiddag gaat over perceptie van risico’s. Els van Schie, directeur Milieu en Veiligheid van het RIVM vertelt over haar ervaringen vanuit RIVM over onzekere en sluimerende risico’s, bijvoorbeeld als het gaat om risico’s van stoffen. Frenk van Harreveld, universitair hoofddocent sociale psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, neemt je mee in de wereld van onzekere risico’s, risicoperceptie en besluitvorming.

In verschillende parallelsessies aandacht voor praktijkvoorbeelden van onder andere VeiligheidNL, Pack2Pack en RIVM. En uiteraard is er gelegenheid om te netwerken en ervaringen te delen met collega’s uit het veld.

Mis het niet en meld je aan!

Datum
24 november 2017

Tijd
12.00 - 17.00 uur

Locatie
RIVM, Bilthoven

Doelgroep

Veiligheidskundigen en arboprofessionals

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met donderdag 16 november 2017 via het formulier.

Programma (richttijden)

12.00 uur inlooplunch

13.00 uur Welkom en opening | Viola van Guldener, RIVM

13.10 uur RIVM en risico's | Els van Schie, directeur Milieu en Veiligheid RIVM

13.25 uur Introductie op het thema risicoperceptie | Frenk van Harreveld, Univeriteit van Amsterdam

13.45 uur  1e ronde parallelsessies

14.45 uur netwerkpauze

15.15 uur 2e ronde parallelsessies

16.15 uur Kenniscentrum gevaarlijke stoffen | Nathan Kuper, Inspectie SZW

16.40 uur Afluiting

16.45 uur netwerkborrel

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

 
afbeelding risicos

Home / Documenten en publicaties / Agenda 2017 / 24 november: netwerkmiddag 'Perceptie van risico’s: hoe kijk jij naar veiligheid?'

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu