Eenzaamheid speelt niet alleen onder ouderen. Het komt bij alle leeftijden voor.  In het kader van de Week tegen Eenzaamheid 2023 publiceerde GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) GHOR Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) Nederland in samenwerking met het RIVM een factsheet over eenzaamheid en de samenhang met andere gezondheidsthema’s onder jongvolwassenen.

Over het Netwerk GOR

Het onderzoek dat als basis is gebruikt voor de factsheet is gedaan in het kader van het Gezondheidsonderzoek COVID-19 van het Netwerk GOR. Dat bestaat uit GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) GHOR Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) Nederland, het RIVM, het Nivel en ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum (Nationaal Psychotrauma Centrum) Nationaal Psychotrauma Centrum.

ZonMw Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie) is namens het ministerie van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) opdrachtgever van dit onderzoeksprogramma.