Arbeidsvoorwaarden

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Uw arbeidsvoorwaarden kunt u tot op zekere hoogte zelf samenstellen, bijvoorbeeld als u extra verlof wil opnemen voor een lange reis of opleiding. Ook de collectieve arbeidsvoorwaarden zijn met zorg samengesteld.

Werktijden

Een fulltime aanstelling bij ons instituut is een werkweek van gemiddeld 36 uur. In overleg met de leidinggevende bepaalt u zelf hoe de werkzame uren zijn verspreid over de week. Vaak is parttime werken mogelijk. Het RIVM biedt aantrekkelijke regelingen voor (betaald) ouderschaps-, calamiteiten- en zorgverlof. Ook is het mogelijk uren te sparen voor extra vrije dagen. Als fulltime werknemer heeft u recht op ongeveer 21 vakantiedagen per jaar (165,6 uur).

Een aantrekkelijk salaris

De hoogte van het salaris hangt uiteraard af van de zwaarte van de functie en van uw kennis en werkervaring. Het salaris is gebaseerd op een 36-urige werkweek, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Woon- werkverkeer

Een schoner milieu begint bij jezelf. Daarom stimuleert het RIVM zijn medewerkers om op de fiets te komen of met het openbaar vervoer te reizen. Het RIVM verstrekt trein- en buskaarten.

Goede pensioenvoorziening

Uw pensioen is geregeld bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP).

Wilt u meer weten over de arbeidsvoorwaarden bij de rijksoverheid?

Kijk voor uitgebreide informatie op Werken voor Nederland.

Home / Over RIVM / Arbeidsvoorwaarden

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu