Wat doen medicijnresten uit het riool met vissen en andere waterdieren?

Tijdens de RIVM Kennisparade vertelt het RIVM hoe geneesmiddelen in het milieu terecht komen. Kinderen ontdekken met een proefje wat de invloed van stoffen is op kwetsbare waterdieren. Ook gaan we met je in gesprek over de vele mogelijkheden om dit probleem aan te pakken. En wat kunnen we zelf doen aan dit probleem?

Medicijnen komen via het riool terecht in onze rivieren en verspreiden zich in het milieu. Hier kunnen pijnstillers weefselschade veroorzaken bij vissen, kunnen anticonceptiemiddelen zorgen voor geslachtsverandering bij vissen en kan het gedrag van kleine waterkreeftjes en vissen veranderen door antipsychotica.  Ook kunnen medicijnen in het milieu in de toekomst een probleem veroorzaken voor onze drinkwatervoorziening.

Om toegang te krijgen tot de RIVM Kennisparade moet iedereen van 14 jaar en ouder zich legitimeren (geldige Rijkspas of geldig identiteitsbewijs). Aanmelden is verplicht.

Wat is het? Event 'Gevolgen van medicijnresten uit het riool'
Voor wie?

Aparte events voor

  • jonge kinderen (groep 3-6)
  • oudere kinderen (groep 7, 8 en middelbare school)
  • volwassenen
Waar? RIVM Kennisparade, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, Bilthoven
Wanneer?

Zaterdag 7 oktober 2017

Jonge kinderen: 11.00 tot 12.00

Oudere kinderen: 13.00 tot 14.00

Volwassenen: 14.30 tot 15.30

Home / Over RIVM / Missie en Strategie / RIVM Kennisparade / Wat doen medicijnresten uit het riool met vissen en andere waterdieren?

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu