Ontmoet één van de 100 invloedrijkste personen ter wereld

Wat is er nodig om onze planeet te redden van klimaatverandering? Ga hierover in gesprek met prof. Dr. Guus Velders van het RIVM. De afgelopen jaren toonde Velders samen met Amerikaanse onderzoekers de sterke klimaatwerking van fluorkoolwaterstoffen (HFK’s) aan. Deze stoffen worden gebruikt in koelkasten, airconditioners en isolatiematerialen.

Met zijn werk legde Velders de basis voor een wereldwijd klimaatakkoord dat in 2016 werd gesloten in Kigali, Rwanda.  Daarop werd hij uitgeroepen tot één van de 100 invloedrijkste personen ter wereld (TIME) en één van de 10 invloedrijkste wetenschappers van het jaar (tijdschrift Nature).

Velders onderzoekt de invloed van klimaatverandering en klimaatmaatregelen op luchtkwaliteit en omgekeerd: hij onderzoekt in hoeverre deeltjes in de lucht bijdragen aan zowel luchtverontreiniging als aan klimaatverandering.

Om toegang te krijgen tot de RIVM Kennisparade moet iedereen van 14 jaar en ouder zich legitimeren (geldige Rijkspas of geldig identiteitsbewijs). Aanmelden is verplicht.

Wat is het? Bijeenkomst: Ontmoet één van de 100 invloedrijkste personen ter wereld
Voor wie? Volwassenen en jongeren
Waar? RIVM, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, Bilthoven
Wanneer?

Zaterdag 7 oktober 2017

11.00 tot 12.00, 13.00 tot 14.00 en 14.30 tot 15.30

 

Guus Velders

Guus Velders in TIME 100

Download deze video

Home / Over RIVM / Missie en Strategie / RIVM Kennisparade / Ontmoet één van de 100 invloedrijkste personen ter wereld

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu