Onderzoek wat er leeft in de bodem

Ben jij een bodemonderzoeker in de dop? Kom dan naar de gastles 'de levende bodem’ en ontdek welke beestjes er allemaal in de bodem leven. Je gaat samen met echte bodemonderzoekers op ontdekkingstocht. Ook zie, ruik en voel je het verschil tussen zand-, klei- of veengrond.

We laten je zien hoe nuttig de bodem voor je is en waarom we nu en in de toekomst zuinig op de bodem moeten zijn. We gebruiken de ondergrond namelijk steeds intensiever. Niet alleen om ons voedsel op te verbouwen, maar ook voor het bergen van water, om op te wonen, te spelen en het winnen van grondstoffen zoals zand, zout en grind.

Het RIVM draagt sinds de jaren ’80 bij aan het Nederlands bodem biologisch onderzoek en bodembeleid. Wij betrekken nieuwe generaties hier zo vroeg mogelijk bij, zodat zij de zorg voor de bodem in de toekomst voortzetten.

Om toegang te krijgen tot de RIVM Kennisparade moet iedereen van 14 jaar en ouder zich legitimeren (geldige Rijkspas of geldig identiteitsbewijs). Aanmelden is verplicht.

RIVM'er voor de klas

Word je enthousiast van deze les? Dan kan je de RIVM onderzoekers ook vragen om bij jou in de klas te komen vertellen over een onderwerp dat belangrijk is voor je gezondheid en het milieu. We geven je daarover meer informatie.

Wat is het? Workshop 'Onderzoek wat er leeft in de bodem'
Voor wie? Kinderen tussen de 8 en 12 jaar
Waar? RIVM Kennisparade, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, Bilthoven
Wanneer? Zaterdag 7 oktober 2017, 13.00 tot 14.00 uur

 

Home / Over RIVM / Missie en Strategie / RIVM Kennisparade / Onderzoek wat er leeft in de bodem

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu