Knutselen met cellen, bacteriën en DNA

Weet jij hoe je DNA moet isoleren uit aardbeien? Hoe je met gistcellen een ballon kan opblazen? Hoe je kan tekenen met fluorescerende bacteriën? Tijdens de RIVM Kennisparade doen kinderen proefjes en maken zij kennis met de basis van biotechnologie. Voor volwassenen is er een expositie die aan de hand van beelden en (proef)opstellingen laat zien wat er allemaal mogelijk is.

Met nieuwe biotechnologie technieken kan de kan de mens nu steeds beter knippen en plakken in het DNA van dieren, planten en mensen. Deze mogelijkheden bieden ons snelle technologische vooruitgang en oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen, zoals antibioticaresistente en afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Tijdens de RIVM Kennisparade gaan we met je in gesprek over de toenemende mogelijkheden om in te grijpen in het DNA van organismen. Hoe kunnen we al deze mogelijkheden op een veilige manier benutten? Tot hoever kunnen en mogen we gaan bij het ingrijpen in DNA? Vinden we dat alles kan en mag of zijn er grenzen? Stel je mag beslissen: was is voor jou dan belangrijk om te weten? Wij horen hierover graag je mening en geven antwoord op je vragen over biotechnologie.

Aanmelden

De RIVM Kennisparade vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2017 van 10.00 tot 16.00 uur bij het RIVM in Bilthoven. We gaan die dag ook elders in Nederland met mensen in gesprek. Aanmelden is verplicht. Om toegang te krijgen to het RIVM moet iedereen van 14 jaar en ouder zich legitimeren (geldige Rijkspas of geldig identiteitsbewijs).

Home / Over RIVM / Missie en Strategie / RIVM Kennisparade / Knutselen met cellen, bacteriën en DNA

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu