Bouw je eigen waterfilter

Vind jij het ook zo gewoon dat er schoon drinkwater uit de kraan komt? En ben jij benieuwd waar ons kraanwater eigenlijk vandaan komt? Kom dan naar de gastles over drinkwater! Tijden deze les leer je hoe de bodem het water zuivert. Ook bouw je een eigen waterfilter. Zo zie je hoe de mens de natuur een handje helpt.

Water is de basis voor al het leven op aarde. Het RIVM ondersteunt het waterbeleid van Nederland. We stellen waternormen vast, onderzoeken welke stoffen er in water aanwezig zijn en of het drinkwater aan alle eisen voldoet.

Maar de verantwoordelijkheid voor schoon water ligt niet bij overheden, drinkwaterbedrijven en het RIVM alleen. Iedereen kan een steentje bijdragen. Immers, hoe schoner het water dat we gebruiken om drinkwater van te maken, hoe beter. Juist voor onze kinderen is het belangrijk om te beseffen dat schoon drinkwater niet vanzelfsprekend is. Zo zorgen we dat schoon water uit de kraan ook voor toekomstige generaties hopelijk heel gewoon blijft.

Om toegang te krijgen tot de RIVM Kennisparade moet iedereen van 14 jaar en ouder zich legitimeren (geldige Rijkspas of geldig identiteitsbewijs). Aanmelden is verplicht.

RIVM'er voor de klas

Word je enthousiast van deze les? Dan kan je de RIVM onderzoekers ook vragen om bij jou in de klas te komen vertellen over een onderwerp dat belangrijk is voor je gezondheid en het milieu. We geven je daarover meer informatie.

Wat is het? Workshop 'Bouw je eigen waterfilter'
Voor wie? Kinderen tussen de 8 en 12 jaar
Waar? RIVM Kennisparade, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, Bilthoven
Wanneer? Zaterdag 7 oktober 2017, 11.00 tot 12.00 en 14.30 tot 15.30

Home / Over RIVM / Missie en Strategie / RIVM Kennisparade / Bouw je eigen waterfilter

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu