RIVM Kennisparade

Het RIVM staat op de bres voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving. Wij werken voor iedereen in Nederland en willen zo veel mogelijk Nederlanders betrekken bij ons werk. Op zaterdag 7 oktober 2017 opent het RIVM de deuren voor het publiek. Wij nodigen u van harte uit om bij ons langs te komen.

U kunt die dag met het RIVM in gesprek over wat u belangrijk vindt aan ons werk en wij delen onze kennis door lezingen, tentoonstellingen en presentaties. U kunt vertellen waar u zich zorgen over maakt en welke suggesties u hebt voor het RIVM.

Wij laten u zien hoe het RIVM bijdraagt aan gezonde, duurzame en veilige voeding. U krijgt inzicht in de manier waarop alle inwoners van Nederland in aanraking komen met chemische stoffen. Ook kunt u zien hoe vaccinaties ons beschermen tegen ernstige infectieziekten.

Programma voor kinderen en jongeren

Ook kinderen kunnen nadenken over uitdagingen van nu en straks. We geven kinderen een ervaring mee rondom luchtkwaliteit en klimaat. Chronisch zieke jongeren bespreken hoe zij betrouwbaar kunnen zijn voor hun omgeving, ondanks de grillen van een ziekte. En we gaan met scholieren in gesprek over het HPV-vaccin, dat is opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma voor 12-jarige meisjes.

De RIVM Kennisparade vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2017 van 10.00 tot 16.00 uur bij het RIVM in Bilthoven. We gaan die dag ook elders in Nederland met mensen in gesprek. Aanmelden is verplicht. Ook vragen wij iedereen vanaf 14 jaar om zich te legitimeren.

 

Home / Over RIVM / Missie en Strategie / RIVM Kennisparade

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu