Prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en SEO

Als aanstaande ouders dat willen, kunnen ze hun ongeboren kind laten onderzoeken op een aantal afwijkingen en aandoeningen. Ze kunnen kiezen voor prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en het structureel echoscopisch onderzoek (SEO of 20 wekenecho).

Als professional vindt u op deze website onder andere informatie over de uitvoering van de prenatale screening (de counseling, de NIPT, de combinatietest en het SEO). Voor zwangeren is er een aparte website met informatie; www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl


U kunt direct doorklikken naar belangrijke (actuele) informatie die u in uw dagelijkse praktijk regelmatig nodig heeft:


Daarnaast krijgt u op deze site achtergrondinformatie over de organisatie van de prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en het SEO, de rol van de overheid en de relevante wetten en regels.

NIPT als eerste screeningstest

Vanaf 1 april 2017 hebben zwangeren de mogelijkheid te kiezen voor de NIPT (niet-invasieve prenatale test) als eerste test voor prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom. Dat betekent dat ze er een keuze bij krijgen: als een zwangere besluit deel te nemen aan de screening kan ze kiezen voor de combinatietest óf de NIPT.

Home / Onderwerpen / P / Prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en SEO

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu