Actueel

RIVM levert achtergrondinformatie aan De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over de giftigheid van de stof Fipronil en de mogelijke effecten ervan op de gezondheid.

16 augustus: RIVM neemt monsters bij pluimveebedrijven

RIVM neemt monsters in en om enkele pluimveebedrijven in Nederland. Dit gebeurt naar aanleiding van de vondst van de verboden stof fipronil in eieren van leghennen de afgelopen tijd. De monsters kunnen gebruikt worden voor chemische analyse in het laboratorium. Ze zijn nodig om de blootstelling aan fipronil van mensen die werken in de stallen te kunnen inschatten en eventuele risico’s te kunnen berekenen. In antwoorden op kamervragen van 16 augustus verwijzen minister Schippers van Volksgezondheid , Welzijn en Sport en staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken naar deze monstername.

Naar antwoorden op kamervragen


16 augustus: beantwoording Kamervragen

Minister Schippers van Volksgezondheid , Welzijn en Sport en staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken sturen een brief naar de kamer en beanwoorden kamervragen.

naar kamerbrief


11 augustus: Advies volksgezondheidrisico’s fipronil deel 1 NVWA

Dit eerste deel van het advies over de volksgezondheidsrisico's van fipronil gaat in op de risico's van fipronil in eieren en eiproducten.

Naar advies NVWA


10 augustus: Kamerbrief over fipronil in eieren, reactie op uitlatingen Belgische overheid

Minister Schippers (VWS) en staatssecretaris Van Dam (EZ) sturen de Tweede Kamer een brief over fipronil in eieren en geven een reactie op de uitlatingen van de Belgische overheid.

Naar kamerbrief


3 augustus 2017: Kamerbrief over fipronil in eieren

Minister Schippers (VWS) en staatssecretaris Van Dam (EZ) informeren de Tweede Kamer over de aanwezigheid van de stof fipronil in eieren.

naar kamerbrief


Lijst met eicodes van eieren met fipronil

U kunt de eieren in uw koelkast controleren op basis van de codes op de website van de NVWA. Deze lijst wordt steeds geactualiseerd.

Naar lijst met eicodes NVWA
 

 

 

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu