RIVM logo, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

3. Publieksvoorlichting

  • Als de pasgeboren baby ongeveer 4 tot 6 weken oud is, ontvangen de ouders een informatieset die bestaat uit: een uitnodigingsbrief, de brochure Bescherm uw kind tegen 12 infectieziekten, vaccinatiekaarten en een vaccinatiebewijs.
  • Op de vaccinatielocaties zijn folders beschikbaar met informatie over alle RVP-vaccinaties en de prikmomenten.
  • Op de publiekswebsite www.rijksvaccinatieprogramma.nl staat uitgebreide informatie voor ouders over het RVP en de RVP-vaccinaties, van veel gestelde vragen tot bijsluiterteksten en uitleg over de vaccinbestanddelen.

Publieksfolders:

 

Begeleiding ouders

De uitvoerders van het RVP begeleiden ouders bij hun keuze tot vaccinatie door tijdens een gesprek in te gaan op het belang van vaccinatie, de effectiviteit en mogelijke bijwerkingen te benoemen. Daarnaast wordt ingegaan op eventuele twijfels van ouders en wordt voorlichting op maat gegeven. De ouders worden geattendeerd op de publiekswebsite van het RVP. (www.rijksvaccinatieprogramma.nl) Bovendien wordt expliciet toegelicht dat zij zelf vermoede bijwerkingen bij Bijwerkingencentrum Lareb kunnen melden. Er zijn 3 brochures online beschikbaar die ondersteuning bieden bij de begeleiding:

Gerelateerde onderwerpen

Home / Documenten en publicaties / Richtlijnen / 3. Publieksvoorlichting

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu