Op 8 en 9 april 2016 organiseert het KNMI Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) in samenwerking met onder andere het RIVM de Climate Hackathon. Een wedstrijd met als doel het beste, meest vernieuwende concept om het klimaat in de Nederlandse steden te verbeteren. Er wordt aan de slag gegaan met open data gecombineerd met andere databronnen en technologieën. Dus technische studenten, creatievelingen en innovators opgelet. Inschrijven kan tot 1 april. Normal 0 21 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-ansi-language:EN-US; mso-fareast-language:EN-US;}

Het KNMI Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) verzamelt iedere seconde data. Hiermee kunnen zij weersverwachtingen maken, waarschuwen voor extreem weer en onderzoek doen naar bijvoorbeeld milieueffecten en het klimaat. Veel van deze data is inmiddels ontsloten als open data en kan door iedereen gebruikt worden. Om het gebruik van open data te stimuleren heeft KNMI samen met verschillende co-creatiepartners een aantal opdrachten uitgewerkt. Het RIVM is één van die partners. Op de Climate Hackathon worden deelnemers uitgedaagd te komen tot onverwachte innovaties op basis van open data van de deelnemende partijen en andere databronnen.

Deelnemen

Wil jij aan de slag met de open data van het KNMI en de verschillende partijen? Ga naar de website van de Climate Hackathon voor meer informatie over dit event en schrijf je in vóór 1 april a.s. Of bekijk de introductiefilm van de Climate Hackathon.