Extra nieuws

  • Meerdere besmettingen met virtueel Zombievirus op Lowlands 22 augustus 2017

    Met bijna 8.000 deelnemers is de zombie-epidemie game een enorm succes geworden. Massaal deden festivalgangers mee met de speciale app om elkaar virtueel te besmetten.

  • REACH wetgeving biedt kansen voor bio-based economy 22 augustus 2017

    De Europese chemische stoffenwetgeving REACH kan voordelen bieden aan bedrijven die bio-based stoffen maken of importeren. Bio-based stoffen hoeven minder vaak geregistreerd te worden bij het Europees chemicaliënagentschap ECHA. Bovendien krijgt de bio-based industrie kansen om veilige en duurzame alternatieven op de markt te brengen doordat steeds meer risicovolle stoffen verboden worden. Dit blijkt uit een rapport van het RIVM.

  • Antibioticaresistente bacteriën in open water: onderzoek bij City Swims 08 augustus 2017

    In de afgelopen jaren worden in Nederland steeds meer zwemevenementen (zogenaamde City Swims) gehouden in grachten, singels, rivieren of ander zogenaamd ‘open water’. In open water kunnen darmbacteriën zitten, waaronder bacteriën die resistent zijn tegen antibiotica. Deze darmbacteriën zijn meestal ongevaarlijk voor gezonde mensen, maar kunnen wel gevaarlijk zijn voor kwetsbare mensen, zoals ziekenhuispatiënten.

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu