Extra nieuws

  • Lichte stijging ammoniakuitstoot 24 april 2017

    De uitstoot van ammoniak is in 2015 licht gestegen ten opzichte van 2014 en voldoet met 127,6 kiloton aan het Europees gestelde plafond. De toename komt vooral doordat in de agrarische sector meer kunstmest is gebruikt. De toename wordt voor een deel afgezwakt door een dalende uitstoot in de varkens en pluimveesector als gevolg van schonere stalsystemen. Dit blijkt uit het Informatieve Inventory Report 2017 van het RIVM en partnerinstituten.

  • Nieuw rapport toont aan dat het tijd is voor verandering: gedragsverandering voor een duurzaam en gezond Europa 20 april 2017

    De toestand van het milieu, onze gezondheid en het niveau van sociale ongelijkheid zijn nauw met elkaar verbonden. De invloed van individueel gedrag op de overgang naar een duurzame samenleving is daarbij lang onderbelicht gebleven. Dit rapport kan echter een goed startpunt vormen voor verandering. Veel maatregelen om het milieu te beschermen zijn in potentie ook goed voor onze gezondheid en kunnen tegelijkertijd ongelijkheid tegengaan. Maar om deze combinatie van voordelen volledig te benutten en verder te ontwikkelen, moet nog veel werk worden verricht. Dit zijn een aantal van de bevindingen in het INHERIT Baseline Report.

  • Medewerker vaccinproducent besmet met poliovirus 13 april 2017

    Begin april vond een incident plaats in een afgeschermde ruimte bij een vaccinproducent. Hierbij zijn twee medewerkers blootgesteld aan poliovirus. Na het incident zijn direct maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Uit onderzoek bleek dat één van de medewerkers besmet is geraakt met het poliovirus. Volgens protocol heeft de GGD alle gezinscontacten van de besmette persoon in kaart gebracht. Deze worden uit voorzorg onderzocht.

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu