Suikers en bevochtigers in sigaret leiden tot hogere gehalten giftige stoffen in rook Het toevoegen van suikers en bevochtigers aan sigaretten leidt tot een hogere uitstoot van een aantal giftige stoffen in sigarettenrook.
RIVM inventariseert: bijna 20 duizend e-liquids aangemeld voor Nederlandse markt Mensen die een e-sigaret willen dampen hebben in ons land een gigantische keuze.
Factsheet Smaakstoffen in tabaks- en aanverwante producten Aan bijna alle tabaks- en aanverwante producten (zoals e-sigaretten) worden smaakstoffen toegevoegd. Door de smaakstoffen gaan tabaksproducten lekkerder smaken.
RIVM meet hoge waarden van teer, nicotine en koolmonoxide in Noorse sigaretten Het RIVM heeft in opdracht van de Norwegian Cancer Society 5 sigarettenmerken die in Noorwegen op de markt zijn onderzocht.
RIVM meet veel hogere waarden van teer, nicotine en koolmonoxide in sigaretten Teer, nicotine en koolmonoxide (TNCO) gehalten die gemeten worden volgens de Canadian Intense (CI) methode zijn minimaal twee keer zo hoog als de gehalten gemeten met de wettelijke voorgeschreven I
Ook verhitte tabak bevat verslavende nicotine en schadelijke stoffen Het verhitten van tabak is een nieuwe manier om tabak te gebruiken. De tabaksstick die verhit wordt met de iQOS, een apparaat dat lijkt op een e-sigaret, is hier een voorbeeld van.
Aantrekkelijkheid e-sigaret in kaart gebracht De uitgebreide keuze aan smaken draagt voor jongeren bij aan de aantrekkelijkheid van e-sigaretten.
RIVM stapt per direct uit tabakscommissies Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu stapt per direct uit de NEN/CEN/ISO commissie tabak en e-sigaretten.
Schadelijkheid van kruidenmengsels in de waterpijp Het roken van kruidenmengsels in de waterpijp is net zo schadelijk voor de gezondheid als het roken van waterpijptabak. In beide gevallen komen vergelijkbare hoeveelheden schadelijke stoffen vrij.
Beoordeling gezondheidseffecten alternatieve tabaksproducten Voor de beoordeling van gezondheidseffecten voor gebruikers van alternatieve tabaksproducten, is kennis nodig over de samenstelling van het product, het rookgedrag (hoeveel wordt ervan gerookt en h