Mensen zelf voornaamste bron van ESBL-antibioticaresistentie De mens is de belangrijkste bron van ESBL-antibioticaresistentie, stellen onderzoekers van het ESBLAT-onderzoeksconsortium, waar het RIVM deel van uitmaakt.
Door eten van vlees niet vaker ESBL’s Mensen die geregeld vlees eten dragen niet vaker ESBL-bacteriën bij zich dan vegetariërs. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM.
Meer ESBL-blootstelling door rundvlees dan door kippenvlees Hoewel ESBL-producerende bacteriën het vaakst op rauw kippenvlees voorkomen, krijgen mensen waarschijnlijk meer ESBL-bacteriën binnen via het eten van rauw of onvoldoende verhit rundvlees.
Nieuwe versie van de Handleiding Risicoberekeningen Bevi 3.3 per 1 juli 2015 Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft op 18 juni de nieuwe versie van de Regeling externe veiligheid inrichtingen (Revi) gepubliceerd, die van kracht wordt op 1 juli 2015.
Stand van zaken nieuwe versie SAFETI-NL Begin dit jaar heeft DNV een nieuwe versie van SAFETI-NL, versie 6.7, opgeleverd. In deze versie is een aantal verbeteringen doorgevoerd op het gebied van de gebruikersvriendelijkheid.
Geen veilige woonafstand tot veehouderijen voor infecties vast te stellen De laatste jaren is meer bekend geworden over ziekten die van dier op mens overgedragen kunnen worden. Q-koorts is hier een voorbeeld van.