Patiënt met huiddifterie in opvanglocatie Deze week bleek dat een Syrische vluchteling besmet was met de difteriebacterie. De patiënt is behandeld met antibiotica. De contacten van de patiënt zijn getest en gevaccineerd.
Vaccinatiegraad tweede jaar op rij toegenomen, HPV met 10 procent Opnieuw is het aandeel kinderen toegenomen, dat de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) krijgt. Daarnaast valt vooral de stijging op bij de HPV-vaccinatie met 10 procent naar 63 procent.
Vaccinatiegraad toegenomen, voor HPV zelfs flink Voor het eerst in vijf jaar is het aandeel kinderen dat de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma krijgt licht toegenomen.
Effect coronavirus op deelname zuigelingen aan Rijksvaccinatieprogramma beperkt Vrijwel alle zuigelingen in Nederland nemen nog steeds deel aan het Rijksvaccinatieprogramma. Daarmee blijft het effect van de uitbraak van het coronavirus op de deelname aan het programma beperkt.
Rapport ontwikkelingen Rijksvaccinatieprogramma: stabilisatie in deelname en weinig ziekte In de eerste zes maanden van 2019 daalde het aantal gevallen van meningokokken type W in bijna alle leeftijdsgroepen, na een aanhoudende stijging sinds 2015.
Vaccinatiegraad stabiel, deelname daalt niet langer Er is een einde gekomen aan de daling in het aandeel kinderen dat de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma krijgt.
Geluidsadvies Schoolfeesten in toolkit Gehoorschadepreventie Het Geluidsadvies Schoolfeesten is toegevoegd aan de toolkit Gehoorschadepreventie.
Nieuwe toolkit voor publiekscommunicatie over hygiëne ‘Hygiëne verkleint je kans om ziek te worden!’ Met de nieuwe toolkit Hygiëne wordt veel informatie ontsloten die professionals kunnen gebruiken om publiek bewust te maken van de risico's van onvold
Nieuwe pictogrammen in de toolkit Griep en Verkoudheid ‘Hoesten of niezen? Zakdoek kiezen!’ Dat is de slogan van de bestaande campagne over griep en verkoudheid. Geen zakdoek bij de hand? Hoest of nies dan in de elleboogplooi.
Nieuwe pictogrammen in de toolkit Voedselinfecties Verwekkers van voedselinfecties: waar komen ze in voor en wat voor klachten kunnen ze geven?