Norovirus weer belangrijkste veroorzaker van ziekte-uitbraken door voedsel In 2019 registreerden de NVWA en de GGD’en minder uitbraken van voedselgerelateerde infecties en vergiftigingen dan in 2018.
Voedselinfecties: norovirus zorgt voor de meeste zieken In 2017 registreerde de NVWA meer uitbraken van voedselinfecties en –vergiftigingen dan in 2016. Of er afgelopen jaarmeer uitbraken waren of dat er alleen meer meldingen zijn is niet bekend.
TIME eert RIVM'er Guus Velders TIME heeft professor doctor Guus Velders van het RIVM uitgekozen tot één van de honderd invloedrijkste personen in de wereld.
Guus Velders in Nature's 'Ten people that mattered this year' Onderzoeker dr. Guus Velders van het RIVM staat vermeld in de Nature top 10 van 2016. Daarmee behoort hij volgens Nature bij de tien meest invloedrijke wetenschappers van het afgelopen jaar.
RIVM-onderzoek aan basis historisch klimaatakkoord HFK's Wetenschappelijk onderzoek van RIVM-er Guus Velders heeft mede aan de basis gestaan van het wereldwijde HFK klimaatakkoord.
Uitstoot broeikasgassen HFK's neemt zonder maatregelen snel toe Zonder afspraken over het gebruik van HFK’s, kan hun bijdrage aan de broeikaswerking fors oplopen tot 10 procent van die van CO2 in 2050. De huidige bijdrage is minder dan 1 procent.
Besmet voedsel veroorzaakt 14 procent ziektelast door norovirus Uit internationaal onderzoek blijkt dat zo’n 14% van alle infecties door norovirussen is toe te schrijven aan besmet voedsel.
Aantal zieken gelijk ondanks lichte stijging aantal uitbraken voedselvergiftiging Uit het rapport ‘Registratie van voedselinfecties en –vergiftigingen 2013’ van het RIVM en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat er bij 290 uitbraken 1.460 mensen ziek geword
Broeikasgassen HFK’s hopen op in koelkasten en airconditioners De sterke broeikasgassen HFK’s die worden gebruikt in koelkasten en airconditioners komen voornamelijk vrij wanneer de levensduur van deze producten voorbij is.
Toename voedselinfecties in 2012 In 2012 is een toename te zien in het aantal gemelde voedselinfecties en -vergiftigingen ten opzichte van eerdere jaren.