Norovirus weer belangrijkste veroorzaker van ziekte-uitbraken door voedsel In 2019 registreerden de NVWA en de GGD’en minder uitbraken van voedselgerelateerde infecties en vergiftigingen dan in 2018.
Voedselinfecties: norovirus zorgt voor de meeste zieken In 2017 registreerde de NVWA meer uitbraken van voedselinfecties en –vergiftigingen dan in 2016. Of er afgelopen jaarmeer uitbraken waren of dat er alleen meer meldingen zijn is niet bekend.
Promotie: HPV-vaccinatie biedt langdurige en uitgebreide bescherming De HPV-vaccinatie biedt langdurige en uitgebreide bescherming tegen meerdere typen HPV-infecties. Dit zijn de belangrijkste veroorzakers van baarmoederhalskanker.
Innovatie bij het RIVM Het RIVM wil haar kennis vaker gebruiken om bruikbare producten voor de samenleving te ontwikkelen.
Vergoeding uitstrijkje huisartsen vernieuwd bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker Bij het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker stelt niet meer de NZA maar VWS de nieuwe vergoeding vast.
Besmet voedsel veroorzaakt 14 procent ziektelast door norovirus Uit internationaal onderzoek blijkt dat zo’n 14% van alle infecties door norovirussen is toe te schrijven aan besmet voedsel.
RIVM en Stichting Olijf luiden samen preventieweek baarmoederhalskanker in In de week van 19 januari was het de Europese Baarmoederhalskanker preventieweek. Enkele jaren geleden werd deze week in het leven geroepen door De Europese Baarmoederhalskanker Vereniging (ECCA).
RIVM en Stichting Olijf openen beurshandel voor Baarmoederhalskanker Preventieweek Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Stichting Olijf (een netwerk van vrouwen met gynaecologische kanker) openen de beurshandel om aandacht te vragen voor de Europese Baarmoe
Preventieweek Baarmoederhalskanker Van 24 januari tot en met 31 januari is voor het negende jaar op rij de preventieweek Baarmoederhalskanker.
Aantal zieken gelijk ondanks lichte stijging aantal uitbraken voedselvergiftiging Uit het rapport ‘Registratie van voedselinfecties en –vergiftigingen 2013’ van het RIVM en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat er bij 290 uitbraken 1.460 mensen ziek geword